Lok LA:1 Forshaga RF, 12 maj 2013

Vill börja med att ytterligare en gång berömma Forshaga för riktigt bra tävlingar! Trots att det bara är en lokal hästdressyr så känns allt väldigt genomtänkt och välorganiserat. Om ni aldrig har tävlat där kan jag varmt rekommendera Forshagas anläggning! Snygga rosetter, more about trevliga funktionärer, website fina banor, snabba resultat, roliga hederspriser – vad mer kan man begära?

Framridning:
Red fram i ungefär 40 minuter och började med att jobba Izza i skritt. Flyttade skänkelvikning i båda varven för att checka av de sidförande hjälperna. När det fungerade joggade vi igång lite och värmde upp med några skänkelvikningar i trav samt några volter. Izza kändes helt okej så fortsatte jobba med galoppen och det kändes också okej. Några getter gav Izza eld i rumpan några gånger men annars skötte hon sig :)

Efter en kortare skrittpaus fortsatte jag med lite skrittjobb. Flyttade öppna och sedan red jag in i en bakdelsvändning – tycker den övningen är jättebra för att jobba igenom skritten och Izza blev genast mycket mjukare.

Den sista kvarten innan start checkade jag av några programdelar; tiometersvolter, ryggning, förvänd galopp och skänkelvikningar. För att verkligen komma ner i sadeln bestämde jag mig för att hänga upp stigbyglarna, vilket var ett jättebra val! Jag har nämligen aldrig varit så avslappnad i sisten inne på banan förut. Att hänga upp stigbyglarna på framridningen kommer därför att bli standard på tävlingarna framöver :)

LA:1
I collectingring försökte jag tagga igång Izza lite genom att tänka jättekort trav – jättesnabb trav. Hon blev ganska fin av detta så det var nog en bra plan! Första halvan av programmet var hon riktigt mjuk i handen medans hon i andra halvan blev lite tung. Allt flöt på bra förutom att Izza blev rädd för domaren några gånger, skräll! När domaren sitter på ”marken” blir Izza alltid rädd minst en gång i programmet. Hmmm. Jaja, hon skötte sig i alla fall riktigt bra i övrigt och vi låg stadigt på 6:or, 6,5:or och 7:or. På korrektheten i uppvisningen fick vi till och med en 7,5:a :) Lite synd att vi inte riktigt fick till mellantraven den här gången, men den sätter vi nästa tävling!

Resultat: 66,842% – 2:a placering (16 starter)

Här kommer filmen från tävlingen:

Publicerat i Allmänt, Filmer, Hästliv, Tävlingar.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.