Träning för Johan Ekenberg

Ursäkta för den halvtaskiga uppdateringen – bloggtorka har visst infunnit sig! I lördags var det i alla fall dags för Johanträning på hemmaplan. Vädret bjöd på strålande sol och 25-30 graders värme, viagra 60mg puh!

Izza kämpade dock riktigt bra trots värmen men efter 10 minuters jobb var hon helt sjöblöt i svett så enegin fanns inte riktigt där hela passet igenom. Vi fick jobba med skänkelvikningar i både trav och galopp och Izza skötte sig riktigt bra. sen fick vi även jobba med öppnor i galopp på volten vilket Izza tycket var fruktansvärt jobbigt. För att få igång bakkärran fick jag därför gasa gasa gasa med Johan och långpisken efter oss och efter att ha upprepat den proceduren några gånger blev galoppen genast mycket bättre.

Fick ett riktigt bra tips av Johan också! För att få Izza att stanna i min ram ska jag rida med händerna helt ihop = alltså så att tyglarna blir liggandes mot halsen på båda sidor. Detta gjorde att Izza blev mycket stadigare i formen och bogarna hamnade mer där dom skulle vara plus att jag kom ner mer i sadeln. Bra grej!

Nästa Johanträning: 1 juni

IMG_0035

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.