Lok LA:3+LA:1 Sunne RF, 7 juni 2013

Snälla syster var med och hjälpte oss på tävlingen. Hon passade även på att fota en hel hög med snygga bilder, troche dom dyker upp så fort dom är redigerade :)


LA:3
Framridning: Red först i tältet men det blev snabbt varmt som en bastu där inne så valde att gå ut på utebanan istället. Izza var hyfsat fin. Hon var dock lite stel i sin gång och hann inte bli riktigt loss i sidorna innan vi skulle in på banan.

På banan: Izza var taggad och ville inte riktigt ta halvhalterna vilket resulterade i en lite stel och stark häst. Fick ingen superkänsla direkt men Izza gjorde det hon skulle!

Resultat: 64,71% (4:a av 12 starter, ej placerad)


LA:1
Framridning: Izza var nu mycket bättre i sidorna! Hon ville dock bli lite väl låg men jag försökte tagga igång henne lite precis innan start.

På banan: Mycket bättre känsla! Izza var mjuk i ryggen och jag fick ett bättre stöd i handen utan att hon blev stark. Izza kan tyvärr LA:1 programmet alldeles för bra nu så hon vet precis när vi ska göra vad. Inte helt optimalt kanske ;) I fattningen från skritt fick jag ställa överdrivet inåt för att hon inte skulle fatta galopp för tidigt, bushästen! När det sedan blev galopp var det så roligt så Izza ruskade på huvudet och sprang på tvären några gånger, haha. Extra nöjd är jag över skänkelvikningarna, vi fick 7 på den ena och 7,5 på den andra!

Resultat: 65,92% (2:a av 11 starter)

Nöjd och glad med Sunnetävlingen! Nästa tävling blir i Malung den 29 juni och då ska vi rida LA:1 och LA:4.

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.