Dressyrträning för Hanna

Igår tränade jag och Izza för Hanna! Senaste veckan har Izza varit lite stel och vissa pass har hon varit som en giraff att rida. Hjälpen från Hanna var därför välbehövlig!

Vi började passet med att checka av grunderna i traven. Izza ville gärna skjuta ut bogarna, speciellt höger, så jag fick jobba massor med att få henne inramad och aktiverad i bakbenen. När hon väl var där hon skulle blev hon riktigt fin! Efter en kort paus jobbade vi vidare med galoppen. Höger var bättre än vänster. I vänster fick jag därför jobba med att rama in och aktivera men samtidigt vara mjuk och snabb. Min hjärna fick jobba på högvarv men när jag väl fick till allt så blev Izza fin! Mot slutet checkade vi av mellangaloppen och några linjer ur LA:3.

Nöjd och glad med träningen! Känns bra med ett lyckat pass inför fredagen. Idag blir det vila och imorgon ska jag rida igenom henne i ridhuset igen.

Favorit i repris bild på mina knasiga djur:

20130717-145227.jpg

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.