Johanträning

I fredags tränade jag och Izza för Johan igen. I vanliga fall brukar vi alltid att dela plats med någon annan men den här gången red jag själv och det funkade riktigt bra!

Vi började med att checka av skänkelvikningarna i trav och dom funkade galant åt båda hållen. Sen testade vi att rida några slutor längs långsidorna och på diagonalen och även dom var riktigt fina! Jag tycker att de diagonal slutorna är mycket svårare men när jag väl slappnar av och rider så blir de riktigt bra. Sen fortsatte vi med lite halvhaltsjobb för att få Izza att vänta och vila på steget, pills hon blir nämligen lätt lite springig i traven.

Efter en kort skrittpaus fortsatte vi med galoppen. Höger var mycket bättre från start så i vänster fick vi slita lite för att få till det. Fick jobba med mycket övergångar mellan skritt och galopp för att få Izza lydig och mjuk och hon blev bättre efter varje övergång. Vi avslutade passet med att tänka piruettgalopp på långsidorna och Izza var verkligen superduktig och ambitiös!

Både jag och Johan var nöjda och glada när vi var klara. Kul med en så arbetsvillig pålle :)

Gammal bild från en Johanträning förra året:

20130729-212605.jpg

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.