Dressyrtrim på Ruffe och Mover

Den här veckan har vi gjort sista rycket i dressyrgrupperna. Det var minsann inget litet ryck vi gjorde, illness svetten rann av både mig och hästarna på tisdag OCH på onsdag. Har känt mig lite småtorr i halsen idag :)

Tisdag: Ruffe fick jobba en svettigt pass med mig på ryggen. Vi jobbade med skolor, no rx volter och rakriktning i traven. Ruffe kändes lite seg, men med tanke på värmen så var det inte så konstigt. När traven kändes okej jobbade vi vidare med galoppen där vi skulle rida den förvända delen ur Msv C:1, skitjobbigt sa Ruffe och bröt av några gånger innan vi fick till det.

Onsdag: Igår var det Movers tur att jobba istället. Även han kändes seg, eller i alla fall mindre framåt än sist jag red honom. Han var riktigt fin hela passet och jag fick en riktigt härlig känsla i handen, mjukt med stöd. Red en övning som innehöll samma saker som på tisdagen, öppna, volt och rakriktning. Mover har inte gjort så många öppnor i sitt liv men han gjorde dom faktiskt riktigt bra med tanke på det! Vilken skillnad det är att göra skolor på en häst som är mjuk i munnen, Izza blir alltid så jäkla stark… Efter travarbete jobbade vi vidare med galoppen och här blev det lite kortslutning. Mover ville inte fatta galopp ”i ramen” utan sprang iväg i varenda fattning. När vi väl fick galopp så bröt han istället av när det passade honom vilket innebar ett avbrott på varje kortsida. Efter lite tragglade blev det dock mycket bättre och vi kunde börja med övningen som innehöll öppnor och tiometersvolter. Volterna kändes hur enkla som helst, tänk så lätt det blir när hästen följer de vändande hjälperna :) Öppnorna var lite jobbigare men efter några övertalningar så gick det bra.

Nu känns det som att jag också har sommarlov, även fast jag har hela tre jobbveckor kvar innan jag tar ”riktig” semester. Våren har i alla fall varit riktig lärorik men tanke på hur många olika hästar jag har ridit; Corinn, Izza, Mover och Ruffe har bytt av varandra på ridlektionerna. Jag ska väl medge att jag saknar Corinn, det hade varit kul att få fortsätta utbilda henne. Tror nämligen att hon hade blivit en kick-ass ponny på dressyrbanorna om hon hade fortsatt i samma takt ;)

Corinn. Foto: Emma DahlströmIMG_0299

Publicerat i Allmänt, Corinn, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.