Lok LC:1+LB:1 Säffle RK, 19 okt 2014

Jag var lite nervös över att Nachtmann skulle vara en tickande bomb på tävlingsplatsen eftersom han har varit så pigg på hemmaplan det senaste. Jag hade dock inte behövt att vara orolig eftersom Nachtman skötte sig galant hela dagen, viagra 100mg en snällare hingst är nog svårt att hitta!

LC:1
På framridningen var han väldigt lugn och avslappnad. Jag hade planerat in 45 minuters framridningen men eftersom han var så lugn så skrittade jag mest. Väl inne på banan blev Nachtmann spänd! Jag fattade galopp nästan direkt och galopperade runt tills jag fick startsignal. När domaren blåste och det var dags att rida in på medellinjen tyckte Nachtmann att galopp var gångarten att föredra och direkt jag nuddade med benen fattade han ny galopp. Gaaah, blev lite stressad! Jag fick rida hela travprogrammet utan att använda benen, hur lätt är det? Inte så lätt enligt mig. Direkt jag nuddade med skänkeln fattade han galopp, hände dock bara en gång i programmet men det gick så himla sakta i traven. Kändes nästan som att vi stod still på stället och travade, haha. Han var i alla fall ganska lydig överlag, förutom efter skritten då han stannade och bajsade. Mest 6-6,5 i traven, 7:or i galoppen och en 7,5:a på skritten. Dommarkommentar: Vilken liten stjärna! Han måste visa mer bjudning i traven för högre poäng, men det kommer.
Resultat: 66,66% (2:a placerad av 8 starter)

LB:1
Red fram kort och försökte få fram honom ordentlig i traven. Tänkte mellantrav och fick till en helt okej vanlig trav. Inne på banan skippade jag galoppen innan uppridningen och travade istället runt i räcerfart vilket gav resultat. I det här programmet fick jag använda benen i travprogrammet :) Nachtmann blev lite trött och hamnade bakom lod några gånger, annars skötte han sig galant! Förutom efter skritten, då ville han inte trava haha. Mestadels 6-7:or i traven, två 8:or i galoppen och en 7,5 på skritten! Dommarkommentar: Väl ridet, mer framme nu. Fin pålle. Härlig galopp och skritt!
Resultat: 66,72% (5:e placerad av 21 starter)

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Nachtmann, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.