Officiell Agility Mora BK, 8 nov 2014

Det tog emot lite när klockan ringde 04.30 på lördags morgonen. Orkade kravla mig upp och kom iväg. En kaffekopp och köttbullemacka senare kände jag mig lite piggare :) Efter två timmars bilresa var vi framme på Mora Ridklubb där tävlingen hölls i ridhuset. Underlaget var riktigt bra och packat för att köra agility på. I de andra ridhusen vi brukar hålla till i på vintern är det mycket lösare och då blir det såklart väldigt tungsprunget för både hundar och förare. Men i Mora var det alltså över förväntan! Riktigt bra tävlingar överlag tycker jag, page välorganiserat och smidigt!

Agilityklass 1A
Nelly var väldig speedad innan start. Jag gjorde som vanligt och försökte få så mycket kontakt som möjligt med henne genom lite trickträning, more about funkade bra så länge hon inte såg något annat som var mer intressant :) Själva banan flöt på bra. Vi rev ett hinder på vägen och när vi kom till balansen så tyckte Nelly att den var läskig och hoppade av.
Resultat: 14/34 10 fel

Agilityklass 1B
Nu gick det bättre! Nelly flöt ut i en sväng och skällde lite på domaren men annars lyssnade hon hela loppet! Vi kom i mål utan fel och tog vår första pinne i agilityklass!
Resultat: 4/34 0 fel PINNE

Hoppklass 1A
Hela banan flöt på riktigt bra! Gick i mål nöjd och glad :) Vi tog vår tredje pinne i hoppklass!
Resultat: 2/30 0 fel PINNE

Hoppklass 1B
Vi startade nästan sist och då hade inte ett enda ekipage gått i mål felfria. Banan var ganska klurig med några svåra byten och en låång raksträcka på sista linjen. Nelly briljerade och gick imål som enda felfria i klassen vilket ledde till en seger!
Resultat: 1/30 0 fel PINNE

Vilken dag! Tre pinnar av fyra möjliga är inte helt fel på årets sista tävling! Nu har vi fyra hoppinnar och en agilitypinne. Vi får alltså flytta upp oss till klass 2 i hopp om vi vill, men tror att jag ska försöka få alla tre pinnar i agilityn först så att vi kan flytta upp i båda.

Nelly fick tre fina rosetter med sig hem:1510956_10152802022383349_5209012869092648093_n

Publicerat i Agility, Allmänt, Filmer, Hundliv, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.