Daimtårta

Den här tårtan serverades på mitt kalas. Fotot är taget av brorsan Anton Dahlström.

Marängbotten
3 äggvitor
1, viagra dosage 5 dl florsocker
1 dl strösocker
150-200 g sötmandel
1 tsk bakpulver

Daimglass
3 äggulor
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 paket dubbeldaim
3 dl vispgrädde

Garnering
2 paket dubbeldaim
Hallon, kiwi, passionsfrukt eller något annat gott

Börja med  marängbotten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, det ska gå att vända bunken uppochner utan att vitorna trillar ur. Fortsätt sedan att vispa och tillsätt florsocker, strösocker. Mal eller hacka mandeln fint och blanda den sedan med bakpulvret. Vänd i mandelblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smörjd form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Vispa äggulorna, strösocker och vaniljsöcker pösigt. Vispa grädden hårt i en annan bunke. Krossa sedan daimen grovt och vänd ihop allt. Häll glassblandningen över den avsvalnade marängbottnen och ställ tårtan i frysen i minst 4 timmar, men gärna över natten.

Innan servering bör tårtan ställas i kylskåp i minst 30 minuter. Garnera med 2 paket krossad dubbeldaim och servera tillammans med någon god frukt, till exempel hallon, passionsfrukt eller kiwi.

Detta är även årets nyårstårta och den kommer att stå på bordet ikväll.
Gott nytt år och smaklig måltid!

Publicerat i Allmänt, Bakning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.