Lok LB:1+LB:3 Ilbäckens RF, 5 aug 2012

Här kommer en liten sammanfattning från Ilbäcken. Tack till snälla Charlotte som var hästskötare och filmare :)

LB:1

Izza var trött och seg. På framridningen ville hon springa innanför med vänster bak och jag försökt åtgärda detta genom att rida massor av öppnor, healing vilket gick sådär. Väl inne på banan var det som att rida i sirap och gasen slutade att fungera helt. Mellangångarterna blev helkassa eftersom vi inte fick till någon längning alls. Jag var jättemissnöjd när jag gick av banan.

Slutade på 67, shop 59% – riktigt högt med tanke på hur det kändes. Lyckades placera oss på en 5:e plats av 21 starter och fick med oss en grön rosett hem.

LB:3

Nu var jag sträng på framridningen. Allt gick ut på att få fram Izza och att hon inte skulle få springa innanför med vänster bak. Hon blev riktigt fin stundtals när jag fick ihop alla bogar och ben! Vi fick även till några riktigt fina längningar precis innan vi gick in på banan.

Väl inne på banan hände samma sak igen, Izza dog och blev segast i världen. Väldigt tråkigt med tanke på hur fin hon var på framridningen. Fick 5:or på alla mellangångarter plus att hon sprang innanför med vänster bak – igen! Var ändå mycket nöjdare med LB:3 än med LB:1 så vi fick i alla fall avsluta lite bättre än vi började.

Slutade på 64,24% och hamnade på en 6:e plats av 14 starter (ej placerad).

Tråkigt med en seg häst. Visserligen så vet jag redan att de tävlingar som går i ridhus är bättre för Izza än de som går utomhus. Inne blir hon pigg och ute blir hon seg, that´s it!

Publicerat i Allmänt, Tävlingar.

3 Comments

  1. Hejsan Elin! Jag hittade din blogg alldeles nyss och såg att jag har fotat dig och Izza när ni tävlade i ilbäcken i augusti. Du kan väl mejla mig så kan jag skicka lite bilder om du vill ha några. Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.