Dressyrtrim för Hanna

Igår var det äntligen dags för träning igen. Jag red på pelhamet eftersom jag förutspådde ett hysteriskt pigg häst. Izza var pigg, fast inte okontrollerbar och jag fick en otroligt bra känsla på pelhamet! Det var bara att sitta och rida med små mjuka hjälper och hon lyssnade, detta bådar mycket gott för våra framtida träningar/tävlingar på kandar.

Vi nötte massor av skolor och red några linjer ur Msv B:4: öppna längs långsidan, halvcirkel in till medellinjen och sedan sluta tillbaka till C. Izza var mjuk och loss och jag har nog aldrig upplevt henne så fin i skolorna förut. Lite skarpare bett verkar alltså göra susen på min racerhäst :) När skolorna fungerade gjorde vi även några enkla byten på en kort diagonal, dom fungerade också bra även fast jag tappade linjen några gånger och vinglade hit och dit. Inte hästens fel när piloten inte styr ordentligt ;)

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

4 Comments

    • Hej! Tack :) Vi hoppar inte så ofta nu för tiden, men kanske en gång var tredje vecka. Om jag ska tävla hoppning så brukar jag hoppa en gång i veckan ca en månad innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.