Sadeln som blev lite stor

Jag har insett att Izzas hoppsadel har blivit för stor. Den hamnar nästan på manken när jag rider plus att jag helt plötsligt jag sitter väldigt långt fram i den. Sharpman varnade mig för att detta skulle hända när Izza hade musklat sig mer över ryggen (bra med muskler!).

Som tur är så har jag en Bates sadel med utbytbara koppjärn, ed det är alltså bara att beställa hem ett mindre koppjärn och byta själv. Smidigt!

Nu har jag ett blått järn i sadlen vilket motsvarar ”medium/bred”. Jag ska nu istället sätta i ett svart järn som motsvarar ”normal”.

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.