Tävlingssäsongen 2012

Här kommer en lååååång tävlingssammanfattning för året 2012. Hoppas att ni orkar läsa trots det långa inlägget. Kändes ändå bättre att samla allt i ett inlägg istället för att dela upp i flera. Året har i alla fall varit fantastiskt bra och nu känner vi oss faktiskt klara med LB-nivån. Dags att satsa vidare på LA och senare även på MSV.

Antal starter dressyr: 24
Antal starter hoppning: 3
Plockade rosetter under året: 26 

17 mars Sunne RF, seek LB:1

LB:1 – Första tävlingen för året! Izza kändes fin på framridningen men blev seg på tävlingsbanan.  Vi tog oss igenom hela programmet utan större missar.
66, capsule 89% – 4:e placering (22 starter)

15 april Färjestads RK, LB:0 + LB:1

LB:0 – I första klassen blev Izza lite spänd på framridningen när hon fick syn på några travhästar. Tack vara det fick jag till några riktigt flaschiga längningar precis innan vi skulle in på banan. Programmet flöt på bra utan några större missar.
70% – 2:a placering (22 starter)

LB:1 – I andra klassen kändes hon ännu finare på framridningen, pigg och framåt. Programmet kändes riktigt riktigt bra och allt gick som på räls. Tyvärr glömde jag benskydden på vilket resulterade i en uteslutning, det har även resultaerat i att jag väldigt sällan rider med benskydd på framridningen. Om inte benskydden hade varit på hade vi plockat en rosett även här. 67,93% – utesluten

23 april Arvika RK, LB:0 Div 3 omgång 1

LB:0 – Izza var lite loj på framridningen och ville mer neråt än framåt. Försökte tagga igång henne precis innan vi skulle in i ridhuset men det hjälpte sådär. Programmet gick bra förutom att vi fick ett avbrott i den ena galoppen. Blev överraskad över resultatet!
70,625% – 3:e placering (40 starter)

Laget – Det gick även riktigt bra för vårt lag och vi vann första omgången!
70,729% – 1:a placering (10 startande lag)

6 maj Forshaga RF, LB:1 + LA:1

LB:1 – Izza kändes riktigt fin på framridningen! Mjuk i munnen och lyhörd för mina hjälper.  Inne på banan var hon också fin men det kändes lite vingligt här och där. Tog mig igenom hela programmet utan missar. 68,62% – 2:a placering (17 starter)

LA:1 – Här debuterade vi LA! Även här kändes Izza riktigt fin på framridningen. Väl inne på banan blev hon lite trött men kämpade på bra genom hela programmet. Travdelen gick riktigt bra och galoppdelen gick okej, hon orkade inte riktigt bära upp sig i 10 m volterna och vi fick även en felfattning.
64,74% – 6:a (16 starter) ej placerad

19 maj Säffle RK, LB:0 Div 3 omgång 2

LB:0 – Jag red fram i ridhuset och jag kände direkt att Izza var trött. I traven gick det okej men i galoppen orkade hon inte bära sig alls. Väl inne på banan forsatte den sega historian, travprogrammet gick okej men jag fick ingen bra känsla då det kändes som att vi red i kvicksand. Galoppdelen av programmet rann iväg och det kändes som att Izza antingen skulle rusa iväg eller bryta av till trav vilken sekund som helst. Kändes som vår sämsta ritt ever! 64,063% – 13:e plats (39 starter) ej placerad

Laget – slutade på en 4:e plats av 10 startande lag.

10 juni Karlstads RK, LB:2 + LB:1 Div 3 omgång 3 (final)

LB:2 – Det regnade ute så red inte fram mer än max 20 minuter. Jag hade bytt till det raka bettet eftersom Izza hade haft krångel med sår i munnen någon vecka innan tävling. Hon kändes fin på det nya bettet. Väl inne på banan kändes hon också fin, tog mig igenom hela programmet utan större missar. 68% – 2:a placering (23 starter)

LB:1 (lagklass) – Då var det dags för finalen i Div 3! När jag styrde in på dressyrbanan blev Izza superpigg och sprang nästan ifrån mig. Programmet flöt på bra men jag kände att hon blev lite ostadig emellanåt. Mellantraven blev kass (som vanligt).
66,207% – 9:e placering (40 starter)

Laget – Det gick jättebra får vårt dressyrlag som lyckades knipa förstaplatsen framför Eda RF och vi skramlade ihop en snittprocent på 69,655 i sista omgången. Vi vann även hela serien och dagen slutade med rosettregn över Torsby!

13 juni Björklidens RS, LB:1 + LA:1

Ojoj, att ta sig till Björkliden var en historia i sig. Vi åkte vilse på den minst grusvägen vi kunde hitta! På något konstigt vis så hittade vi tillslut till tävlingsplatsen ändå.

LB:1 – Izza kändes sådär på framridningen. Hon var ganska stel i sidorna och ville väldigt gärna välta mot min innerskänkel i båda varven. Väl inne på banan var hon faktiskt riktigt pigg med tanke på att tävlingen gick utomhus.Vi fixade allt utan större missar, dock höll Izza på med munnen genom hela programmet och gapade lite här och där vilket drog ner en del. 67,586% – 3:e placering (14 starter)

LA:1 – Vår andra LA start! Izza var pigg! Red inte fram särskilt länge eftersom hon redan kändes fin och lyssnade på mig. Väl inne på banan kändes det lite hackigt och jag fick inget bra flyt. Vi fick i alla fall 7:or på den förvända galoppen och skänkelvikningarna som det är kofficient 2 på. 63,947% – 2:a placering (7 starter)

20-21 juli Haflinger Riks Växjö, LA:1 + 80cm + Utställning

LA:1 – Izza kändes fin men lite stretig på framridningen. Hela programmet gick hyfsat utan några större missar men det kändes inte som att jag hade henne med mig fram till handen vilket ledde till en ganska ostadig form stundtals. 68,42%

80 cm – Red fram på utebanan och skuttade några småhinder, Izza kändes fin. Banan i ridhuset bestod av 11 hinder och Izza klarade allihopa utan ett enda nedslag och hon var riktigt taggad hela vägen runt! En av de roligaste hopprundor vi har gjort tillsammans :) En blåvit clearround rosett fick följa med mig och Izza tillbaka till stallet. 0 fel

Utställning – Izza skötte sig och vann sin klass! I slutringen tog hon sedan hem BIM titeln med de fina poängen 9-9-7-8-8 = 41 poäng.

img_0171

img_0911-edit

5 augusti Ilbäckens RF, LB:1 + LB:3 

LB:1 – Izza var trött och seg. På framridningen ville hon springa innanför med vänster bak och jag försökt åtgärda detta genom att rida massor av öppnor, vilket gick sådär. Väl inne på banan var det som att rida i sirap och gasen slutade att fungera helt. Mellangångarterna blev helkassa eftersom vi inte fick till någon längning alls. Jag var jättemissnöjd när jag gick av banan. 67,59% – 5:e placering (21 starter)

LB:3 – Nu var jag sträng på framridningen. Allt gick ut på att få fram Izza och att hon inte skulle få springa innanför med vänster bak. Hon blev riktigt fin stundtals när jag fick ihop alla bogar och ben! Vi fick även till några riktigt fina längningar precis innan vi gick in på banan. Väl inne på banan hände samma sak igen, Izza dog och blev segast i världen. 64,24% 6:e plats (14 starter) ej placerad

18 augusti Arvika Travbana, premiering

Izza fick poängen 9-9-8-8-9 =43 poäng och blev belönad med G2. Jättebra poäng för mitt fina sto :) Nöjd och glad hästägare!

26 augusti Torsby RK, regional LB:2 + LA:3

LB:2 – Red fram i ridhuset och Izza kändes helt okej. Hon var inte helt rakriktad så fick jobba en hel del med det för att få bakbenen rakt under henne. Efter måånga tempoväxlingar blev det mycket bättre.Väl inne på banan gick det segt. Vi tog oss i alla fall igenom hela programmet utan några större missar.
67,67%  3:e placering (13 starter)

LA:3 – Debut LA:3! Nu kändes Izza riktigt fin på framridningen och hon jobbade i uppförsbacke i en riktigt trevlig form. Inne på banan gick hon som en klocka och det kändes inte alls så segt som i första klassen. 63,87% 5:e plats (15 starter) ej placerad

15 september Torsby RK, KM hoppning 70 cm + 80 cm

70 cm 2 faser – Jag hoppade fram några skutt och kom in på banan med en helt okej känsla. Izza kändes lite småseg men galopperade villigt på framåt när jag bad henne. Grundomgången gick över hinder 1-7 och omhoppningen var på hinder 8-11. Alla bommar låg kvar och inga stopp blev det heller. Omhoppningen tog vi oss också igenom felfritt även fast det var lite svårsvängt stundtals. 0+0 fel – 4:e placering

80 cm 2 faser – Samma bana som i 70 cm klassen. Fick ett pet i omhoppningen, annars gick allt bra. 0+4 fel – 3:e placering, 2:a placering i KM för seniorer

16 september Sunne RF, regional LB:2 + LA:3 Div 2 omgång 2

LB:2 – Izza kändes helt okej på framridningen men ville springa innanför med höger bak i högervarvet. Väl inne på banan flöt det på riktigt bra. Jag upplevde att det blev lite ”hackigt” stundtals men annars funkade det mesta.
66,67% – 4:e placering (16 starter)

LA:3 (lagklass) – Nu var Izza ganska trött på framridningen, inte särskilt seg med hon orkade inte bära sig i den lite högre formen. Inne på banan ville hon därför dyka lite väl mycket och hamnade bakom lod några gånger under programmet.
65,48% –  7:a (18 starter) ej placerad

Laget – Alla ryttare i laget presterade på topp och vi lyckades vinna omgången!

23 september Ludvika RK, LB:3 + LA:3

LB:3 – Izza kändes helt okej på framridningen men var lite loj. Väl inne på banan bestämde hon sig för att vara rädd för domaren VARJE gång vi gick förbi, vilket resulterade i några tvärnitar på domarkortsidan.
64,55% – 4:e plats (11 starter) ej placerad

LA:3 – Nu kändes hon riktigt fin på framridningen! Skänkelvikningarna satt och den förvända galoppen gick lätt som en plätt. Väl inne på banan flöt allt på riktigt bra även fast hon fortfarande var lite spänd på domarkortsidan. När jag var klar kände jag ”Yes – det här gick bra!”, blev därför ganska besviken när jag såg resultatet.
63,23% –  6: e plats (15 starter)

13 oktober, Izza stambokförs

Izza stambokförs med 43 poäng och belönas med avelsvärdesklass G1. En gul rosett dimper ner i brevlådan.

21 oktober Hammarö RF, final Thule Cup, LB:2 + LB:2

LB:2 (förklass) – Izza kändes hyfsat bra på framridningen men jag fick rida som en idiot med magen och sitsen för att få näsan i lodplan. Väl inne på banan var läktaren väldigt läskig! Jag fick henne att gå förbi två gånger innan jag fick startsignal men hon var väldigt spänd. Väl i programmet kändes det som att det blev väldigt på och av. Ena stunden var hon spänd, andra stunden jätteseg. Missade även den ena travvolten så fick även ett avdrag för felridning.
63,33% – 5:e plats (13 starter) ej placerad

LB:2 (final Thule Cup) – Även här var hon lite väl låg i sin form på framridningen. Red jättemycket med sitsen för att få upp huvudet och det kändes hyfsat bra när vi skulle in på banan. Programmet flöt på bra, jag kände att hon dök och blev framtung några gånger under programmets gång men annars gjorde hon det hon skulle.
65,00 – 66,67 – 67,33 = 66,33% – 2:a placering (16 starter)

4 november Sörmons RK, LB:3 + LA:3

LB:3 – Vår sista LB-start! Izza kändes riktigt fin på framridningen! Hon var uppåt och framåt vilket gjorde att hon gick i en riktigt bra och stadig form utan att dyka neråt direkt jag tog en förhållning. Väl inne på banan flöt det på riktigt bra, Izza var lite spänd i ena hörnet där det satt en funktionär men annars kändes det bra.
69,091% – 1:a placering! (17 starter)

LA:3 – Izza kändes fin på framridningen nu också. Gjorde några skolor och skänkelvikningar för att få henne mjuk och följsam. Väl inne på banan var hon spänd för funktionären igen men gjorde det hon skulle. Formen var inte lika stadig nu så hon blev lite hackig stundtals. 62,258% – 4:e plats (12 starter)

 

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Tävlingar.

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.