Dressyrtrim på Sally och Zavannah

Eftersom jag inte har någon häst att träna på nu så har jag lånat hästar på mina tisdagsträningar. Förra tisdagen red jag lektionshästen Sally. Det gick väl bra men jag hade dödens träningsvärk i magen dagen efter! Sally ville nämligen inte lyssna på några halvhalter alls. När jag kramade lite i tygeln så ryckte hon jättehårt åt andra hållet. Jag hamnade därför på halsen flera gånger innan jag kunde förutse henne och sitta emot. Därav träningsvärken! I övrigt gick det ganska bra. I traven fick jag en härlig och mjuk känsla i handen och Sally kändes pigg och fräsch hela passet!

I tisdags fick jag prova Sandras snygging Zavannah. Väldigt roligt att få sitta på en välutbildad häst, find hör inte till vanligheterna! Zavannah kändes så stooor! Även fast hon inte ser så stor ut så kändes hon gigantisk att sitta på i jämförelse med de små gula jag styr runt på annars. Vi började passet med att jobba hästarna i galopp och jag hade ingen kontroll alls på ben och bogar. Blev lite bättre när vi fick jobba i trav, clinic då kändes det mer som att vi hamnade i fas. Det var trots det lilla missödet med galoppen riktigt roligt att rida storhäst. Fick lite svindel i början men vande mig ganska snabbt :) Jobbade med massor av skolor under passets gång och som sagt, abortion det är kul att sitta på en häst som kan!

Sandra och Zavannah, bilder lånade från Sandras facebook:554801_10151214370125572_1619067684_n 523196_10151214380770572_1703482658_n

 

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.