Återbesök på Husaby Hästklinik

Nu är ni väl nyfikna på hur det gick igår?
Då kan jag meddela att det gick fantastiskt BRA!

Vi började besöket med att longera Izza i ridhuset. Hon såg betydligt bättre ut än sist vi var där och hon kostade till och med på sig flera bocksprång, viagra 60mg vilket betyder att hon troligtvis känner sig friskare. Vi gick sedan vidare till hältgångarna där Torunn böjde vänster fram på två olika ”specialsätt” för att se om hon fick någon reaktion men Izza visade ingenting. Torunn har nyligen utbildat sig en hel vecka i Paris på just armbågs- och bogledsskador och har därför massa specialverktyg att ta till vid undersökning av Izza, sickness superbra!

Efter böjprovet testade hon muskulaturen i båda frambenen genom att böja benet 90 grader och pressa det bakåt. På höger sida tog det stopp ganska snabbt, pharm vilket är normalt. På vänster sida däremot kunde Torunn pressa bak benet nästan hur långt som helst vilket tyder på att Izza troligtvis är överrörlig och kraftigt försvagad på just vänster framben. Troligtvis har hon alltid varit svagare på det benet, men när hon är musklad och i träning så märks det inte.

Slutligen gick vi in på ultraljud där vi kollade bogen och armbågsligamentet igen. Allt såg riktigt bra ut och veterinären kunde inte hitta något konstigt. Innan vi åkte hem blev Izza sprutad i bogen med tuppkam. Nu väntar två veckors skritt och sen kan jag börja rida igen! Så underbart! Efter 7 månaders vila och hopplöshet så känns det som att vi har vunnit OS! Nu ska vi inte ropa hej för tidigt med det här var det första positiva beskedet sen i juni förra året då Izza började kännas knackig igen.

Jag har beställt islandsboots med vikter som Izza ska promenera med för att stärka vänster fram. När broddsäsongen är slut ska vi även sko henne med en lättviktssko på vänster fram för att få henne att använda det benet mer till vardags. Långsam uppbyggnad väntar, men vad gör det? Vi har inte bråttom någonstans eftersom vi även ska betäcka i vår. Haflinger EM 2018 – här kommer vi!

IMG_5693.JPG

IMG_5696.JPG

IMG_5691.JPG

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.